26.07 - 31.07.2016

Послання Милосердя



Що таке Послання Милосердя?

Це повне палаючої любові послання Бога до людей, які живуть в сучасності, записане св. Сестрою Фаустиною в її «Щоденнику». В одному з об’явлень Ісус сказав до Сестри Фаустини: «В Старому Завіті Я посилав пророків до свого люду з громами. Сьогодні посилаю тебе до усього людства з Моїм милосердям. Не хочу карати зболілого людства, а прагну зцілити його, пригортаючи його до Cвого милосердного Серця». Св. Іван Павло ІІ сказав про Послання Милосердя: «Це підбадьорююче Послання спрямоване насамперед до людини, яка страждає через якийсь особливо болісний досвід, або пригнічена тягарем скоєних гріхів, втратила всяку надію у житті і схильна піддатися спокусі відчаю».

Коли і при яких обставинах воно було записане?

Перше об’явлення, пов’язане iз Посланням Милосердя, Сестра Фаустина отримала в 1931 році. У неділю, 22 лютого, побачила Ісуса, Який просив її намалювати образ згідно того, яким Його побачила, а в наступному об’явленні Він висловив прагнення, щоб встановити в Церкві свято Милосердя. Це був тільки початок таких незвичайних зустрічей Ісуса з Сестрою Фаустиною, під час яких протягом кількох років дозволяв їй глибше пізнавати таємницю милосердя Бога і передавав конкретні доручення, пов’язані з місією проголошення світу Його Послання про Боже Милосердя.

Всі бажання Ісуса Сестра Фаустина передавала своїм сповідникам та настоятелям, які спершу ставилися до них скептично. Вона сама спочатку не довіряла тому, що бачила і чула, тому шукала підтвердження зі сторони Церкви. За дорученням Ісуса все мала записувати в «Щоденнику», який вперше повністю був опублікований аж 1981 році. З того часу «Щоденник» перекладений більш ніж на 30 мов і виданий в необмеженій кількості екземплярів. Життя багатьох осіб змінювалося діаметрально, зіткнувшись із посланням Милосердного Ісуса.

Що є суттю Послання?

Суть послання є чудовою! Це з новою силою пригадування світу захоплюючої біблійної правди про велику милосердну любов Бога до кожної людини, найбільше виражену в житті, смерті і воскресінні Ісуса, а також заклик відповісти на цю любов довірою Богу та милосердям до іншої людини. Це просто прекрасний фундамент християнства. Ісус в цьому посланні виражає своє гаряче прагнення, щоб ми несли його всім людям через правдиве свідчення життя, вчинки, слова і молитву. Ісус прагне, щоб люди пізнали Бога не тільки як святого і справедливого, але перед за все як милосердного Отця, який любить своїх дітей завжди, навіть тоді, коли вони від Нього відходять. «Я – любов та саме милосердя, – сказав – прагну, щоб увесь світ пізнав Моє милосердя», бо тільки в ньому – як проголошував св. Іван Павло ІІ – «світ знайде мир, а людина – щастя».

Чи Ісус передав якісь особливі молитви?

Ісус передає нам через св. Фаустину п’ять нових форм поклоніння, відкриває нові простори зустрічі з Богом і випрошування Його милосердя для всіх потребуючих. У хронологічному порядку об’явлень це:

Образ Ісуса Милосердного з підписом: «Ісусе, довіряю Тобі»

Свято Милосердя, яке, згідно з прагненням Ісуса, святкуємо в першу неділю після Великодня

Вервиця (Коронка) до Божого Милосердя, яку слід молитися на звичайній частині вервички

Година Милосердя, тобто молитва в хвилині смерті Ісуса на хресті – рівно о 15:00

Проголошення Милосердя
Проголошення Милосердя – це запрошення Ісуса, спрямоване до всіх людей: до світських осіб, молоді і старших; до священиків і богопосвячених осіб; до цілих груп, родин і спільнот, щоб через власний приклад життя, вчинки, слова і молитву показували світу Милосердного Бога.


s. Gaudia Skass, ZMBM

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookies.

Potwierdzam.